Bak,  Blogg,  Efterrätt,  Midsommar,  Recept

Jordgubbspaj

Vilken dag, en utflykt som ledde till både hamburgare och jordgubbsplock. Vi skulle kolla upp när jordgubbsplocket öppnade och när vi satt i bilen såg vi att plockpremiären på vårt favoritställe var IDAG! Så en liten omväg på vägen hem resulterade i 4,5kg fantastiska, solvarma, stora, röda jordgubbar.

Eftersom jordgubbar bara håller sig fina ett par dagar i kylen, ska vi nu passa på att äta tills de sprutar ur öronen på oss. Viggo kom också med det bästa förslaget – JORDGUBBSPAJ. Självklart måste plockpremiären hamna i en jordgubbspaj och här kommer favoritreceptet på den.

Jordgubbspaj

För

6

personer

Den här pajen snålar inte på smulet och är lika god varm som kall.

Ingredienser

  • 600-700 g jordgubbar

  • 2 msk potatismjöl

  • 150 g smör

  • 1,5 dl socker

  • 3 dl vetemjöl

  • 1,5 dl havregryn

  • 1,5 msk ljus sirap

  • Kanel

Börja här

  • Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme). Skiva jordgubbarna och lägg dem så de täcker botten i en pajform (jag har en lite mindre form än standard så jag brukar göra en miniform vid sidan av).
  • Pudra över potatismjöl och lite av sockret.
  • Smält smöret lite i mikron.
  • I en skål: blanda smör, mjöl, havregryn, socker och sirap.
  • Lägg ut degen över jordgubbarna och avsluta med lite kanel.
  • Låt stå i ugnen 35 min och servera sedan med glass eller vaniljsås

8 142 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Den här hemsidan gillar kakor. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.